Steen op reis – Stone on a journey

Pop up mini expositie bij Albert Heijn Gendt
3 september t/m 1 oktober 2021.

Steen op reis – Stone on a journey (2013) Rob de Jong
Acryl op doek (en voorstudie grafietstift op papier)

Het schilderij heb ik gemaakt voor het project ‘Steen op reis’. Het project was een gezamenlijk initiatief van kunstenaars aangesloten bij Kunstkring Gendt Verbeeld. In de periode voorafgaand aan de expositie werd de steen uit het water van rivier de Waal gehaald. Vervolgens werd de steen door een speciale koerier voor korte tijd bij alle kunstenaars afgeleverd. In de expositie-ruimte van ‘Piramide aan de Waal’ in Gendt werden de werken geëxposeerd die uit de ontmoetingen met de steen ontstonden.

De expositie maakte deel uit van de kunstmanifestatie ‘Het Geluk van Lingewaard’ die plaats vond van 1 juni tot 10 juni 2013.

De steen werd ook gebruikt tijdens de openings-performance, waarbij de steen aan de oever van rivier de Waal opnieuw uit het water naar boven werd gehaald. Op een draagbaar werd de steen vervoerd naar en aldaar tentoongesteld. Na afsluiting van de 9-daagse manifestatie is de steen weer teruggegeven aan het stromende water, dichtbij het punt waar rivier de Rijn splitst in Rijn en Waal.