Ronald Plasterk – Down the rabbit hole

Hierbij opnieuw aandacht voor mijn cartoon uit 2014: ‘Plasterk Chirurgie – Plasterk Surgery

’

Na de aanstelling van Ronald Plasterk (PvdA) als verkenner voor de huidige regeringsformatie, volgt nu voor Plasterk mogelijk de voordracht als nieuwe minister-president. 

Deze voordracht is nog niet officieel uitgesproken. Echter, er zijn hobbels op de weg. Zo is de strijdbijl tussen Ronald Plasterk en NSC-leider Pieter Omtzigt, na aanvaringen tijdens het formatie-proces, nog lang niet begraven.

Dan is er ook nog de onverkwikkelijke patenten-affaire waarbij Plasterk eindigde als miljonair en het Amsterdam Universitair Medisch Centrum samen met de belangrijkste onderzoeker-uitvinder met lege handen kwamen te staan na een jarenlang succesvol kanker-onderzoek. Een onderzoek dat met gemeenschapsgeld werd gefinancierd.

Mijn cartoon werd in 2014 gepubliceerd op het befaamde online platform ‘Illustration Daily’ @IlluDaily. De cartoon vervaardigde ik met het pagina-opmaakprogramma Indesign. Hierbij de oorspronkelijke publicatie-tekst:

Plasterk Chirurgie | 5 februari 2014 
Ronald Plasterk, minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, in politieke problemen door het feit dat 1,8 miljoen telefoontaps werden verzameld door Nederlandse inlichtingenorganisaties in plaats van buitenlandse organisaties.

Bron: Publieke Omroep Nederland – Nieuwsuur

#cartoon #satire #TweedeKamerVerkiezingen #Plasterk #verkenner #formatie #kabinet #Verkiezingsuitslag #PVV #VVD #NSC #BBB #Wilders #Omtzigt #Yesilgöz #illustratie #illustration #illustrator #vector #VectorArt #art #vormgeving #vormgever #GrafischeVormgeving #design #tekening #HardPapier