Join the nuclear dance!

In de twee jaar (1978 – 1980) waarin ik deel uitmaakte van de redactie van de ‘Camat’, de schoolkrant van het Canisius College in Nijmegen, was ‘Join the Nuclear dance’ een van tekeningen die ik vervaardigde. Destijds tekende ik een aantal jaren met Rotring-pennen.

Rotring-pennen zijn technische tekenpennen waarbij de inkt via een minuscuul buisje op het papier wordt gebracht. De buisjespennen zijn verkrijgbaar in diverse diktes. De kleuren geel en rood markeren de dunste versies. Het buisje van de rode pen is vergelijkbaar met een injectienaald. Op papier resulteert dit in verfijnde tekenlijnen. ‘Join the nuclear dance’ tekende ik met een gele pen.

Voor de schoolkrant werd de tekening op papier gekopieerd met een van de eerste kopieermachines. Nu, ruim veertig jaar later, is het zwart-wit origineel uitgangspunt voor een digitale illustratie in kleur.

#schoolkrant #Camat #middelbareschool #CanisiusCollege #Nijmegen #Rotring #throwback #inktober #cartoon #satire #illustratie #illustration #illustrator #art #design #tekenaar #HardPapier