American Crib

Na de schietpartij op de Marjory Stoneman Douglas High School in Parkland in de staat Florida (14 februari 2018) is er onder Amerikaanse scholieren, mede onder aanvoering van scholier Cameron Kasky, een beweging opgestaan die eist dat politici meer doen dan met ‘hun gedachten en gebeden’ bij de nabestaanden te zijn. Met de hashtag #NeverAgain vragen zij aandacht voor hun standpunten. De vanzelfsprekende steun voor de NRA binnen de Amerikaanse regering lijkt voorzichtig te verschuiven. Ook bij diverse grote Amerikaanse bedrijven worden de uitgangspunten van de NRA niet meer automatisch onderschreven en wordt de steun aan de NRA stopgezet.

Update 9 juli 2018: De illustratie is genomineerd en opgenomen in de longlist voor de INKTSPOTPRIJS 2018.
Update 15 juli 2018: De Britse satiricus Sacha Baron Cohen (Borat) zet de trailer online van zijn nieuwe tv-serie Who is America?’ In de tv-reeks maakt hij bekende wapenlobbyisten en Republikeinse congresleden enthousiast voor een bewapeningsplan voor drie- en vierjarigen.
Update 1 augustus 2018: De Amerikaanse federale overheid staat toe dat blauwdrukken voor 3D-geprinte wapens online worden gezet.
Update 2 augustus 2018: Rechter VS blokkeert (voorlopig) publicatie blauwdrukken.

Bovenstaande illustratie is een detail uit mijn illustratie ‘American Crib’ die de school shootings als onderwerp heeft.